Et nyt år står for døren

Et nyt år står for døren, som man siger.
Det ligger dybt forankret i vores kulturtradition, at benytte særlige anledninger til at stoppe op og gøre status.
Jeg synes selv det er en god tradition. At stoppe op, orientere sig, se tilbage, se frem, og tage bestik. Søge at blive bevidst om den kurs man er slået ind på er den rette.

De fleste af os kender tankemønstret, og også tankerne om de gode hensigter vi hægter på fremtiden. På denne tid af året kalder vi det nytårsfortsætter.
Vi vil så gerne opstille forventninger. Forventninger om, at fremtiden, måske med ens egen indsats, bliver bedre. Bedre end den var. Bedre end fortiden. Vi bruger energi på at tænke på det der ligger udenfor ens rækkevidde. Fremtid er fremtid og fortid er fortid. Hverken fortiden eller fremtiden har du indflydelse på. Men du har indflydelse på nutiden, – på nuet.
Hvad du vil gøre i fremtiden, hører fremtiden til, men hvad du gør nu, hører nuet til og nuet har indflydelse på fremtiden.

Jeg mener dermed ikke du f.eks. skal lade være med at planlægge din pensionsopsparing eller sangen til tante Ernas fødselsdag i maj. Men jeg mener du skal være aktiv i din stillingtagen. Opsæt derfor ikke til i morgen hvad du kan forholde dig til i dag. Hvis du vil tabe dig, så begynd med det samme. Hvis du vil have et bedre forhold til et bestemt andet menneske, så ring eller skriv i dag.

Derfor er mit råd til Dig: Lev i nuet. Gem ikke dine drømme og ønsker til fremtiden, men tag hul på dem nu. Træf dine valg nu, så lever du. Jo mere du lever i nuet, jo mindre har du behov for at spekulere på den fremtid som ingen af os alligevel har magt over.
Jo mere du kan fylde dit liv med nuet, jo rigere bliver du.

ring eller skriv til mig, og få hjælp til selvhjælp