VREDE, den forbudte følelse – fortsættelse

Samler du på krænkelser?
Det nytter at erkende at selvværdet kunne ha’ det bedre. For det første kan du med din nye indsigt begynde at arbejde på at bygge dit selvværd op.
Når du hviler i dig selv og grundlæggende føler dig værdifuld, har du nemlig dit eget indre „kraftværk” og indgyder automatisk til en helt anden og naturlig respekt fra andre mennesker. Du har ikke brug for vreden som „erstatnings-power” for overhovedet at kunne markere dine grænser.
For det andet kan du undgå en masse mere eller mindre selvskabte konflikter og – ikke mindst – alle de dårlige vibrationer, du selv går og spreder, når du “samler” på krænkelser.
– Du laver typisk en masse fejlagtige tolkninger af andre menneskers handlinger og motiver, når du ikke er bevidst om dit eget negative selvbillede.
– Du forestiller dig måske helt grundløst, at andre med fuldt overlæg udnytter dig eller tager dig for givet. Og så reagerer du med at blive vred eller – den mildere variant – sur, mopset og fornærmet.
– Det svarer til at sige: „Mig og mit selvværd har det rigtigt godt. Jeg synes bare ikke rigtigt, at andre kan se det”.
– I virkeligheden forsøger du at skubbe din egen smerte væk. Du projicerer du din manglende selvfølelse over på andre og får i stedet dem til at føle sig forkerte. Fordi det er for ubehageligt for dig at mærke dig selv og rumme din egen følelse af afmagt.
– Og desværre det er tit mennesker, som vi holder af, og som holder af os, der har det særlige privilegium at blive behandlet værst. For her føler vi os trygge nok til selv at turde være urimelige.