VREDE, den forbudte følelse – fortsættelse

Forbudte følelser er dem, du skammer dig over og ikke vil mærke. Fordi de fortæller noget om dig, som du ikke vil vide – og slet ikke have, at andre skal vide om dig. Men netop de forbudte følelser indeholder masser af informationer om, hvor du kan gøre dit liv bedre – for dig.
De forbudte følelser viser sig altid dér, hvor du har noget i klemme. Og når det handler om vrede som reaktion på ydmygelse, krænkelse og respektløs opførsel, så bider du kun på og bliver emotionel, fordi du faktisk dybt nede føler dig svag og magtesløs.
Den grænseoverskridende handling fra et andet menneske bekræfter dig i dit eget billede af dig selv, som du ikke kan rumme eller ikke vil erkende.
Vreden er en forsvarsmekanisme. Og formålet er at skaffe dig af med den ubehagelige og måske endda ubærlige følelse af at være lille og ubetydelig. Så du reagerer, du markerer – du fortæller med meget store bogstaver, at du overhovedet ikke er til at overse.
– Indirekte står du faktisk og råber: „Du skal kraftedme ikke sige noget om mig, som jeg også selv synes”. For dårlig opførsel ville ikke røre dig i samme grad, hvis du ikke ubevidst gav den anden person ret. Så kunne du trække på skulderen og tænke: „Sikke en idiot”. Eller roligt sige: „Gider du lige…”
Hvis du tit føler dig vred og krænket, kan du derfor tjekke, hvor meget du egentlig selv hjælper til. I hvor høj grad du faktisk er villig til at føle dig som røven af 7.division.