Sommerferien står foran døren, for for mange er den allerede i gang.

Vi ser frem til sommerferien hele året, for nu skal vi hygge os og have det godt med familien. Tid til hinanden.
Det, der skulle have været årets bedste uger, ender imidlertid for alt for mange i uenighed, bristede forventninger og skænderier.
Her er 10 gode råd til en vellykket ferie:
1) Tal med hinanden om ferien på forhånd. Lav en forventnings afstemning, så I ikke få jer en slem overraskelse undervejs.
2) Hav realistiske forventninger. Alle hverdagens irritationsmomenter forsvinder ikke som dug for solen, blot fordi du går på ferie.
3) Læg utilfredsheden på bordet med det samme. Hvis du lader utilfredsheden gnave i dig, ødelægger du en del af din egen ferie.
4) Vælg det rigtige øjeblik til at tale ting igennem. Ingen ønsker at skændes på sin ferie, så tænk dig om, hvis du skal af med utilfredshed. Vær åben for at din partner også har sin mening.
5) Lad ikke børnene styre alt. Så glem ikke dine/jeres egne behov og lyster. Børn har kun godt af at deltage i noget, som gøres for de voksnes skyld. I kan også sørge for børnene selv har noget at kunne tage sig til. Så kan de jo selv vælge.
6) Genfind forelskelsen. Forsøg at betragt og lytte til din partner med friske øjne og bliv mindet om de ting, der i sin tid gjorde dig forelsket.
7) Praktiser kompromiset. Ferietiden er for kort til at være stejl og ubøjelig. Hvis din mand vil have svigermor med på ferie, og det bliver over dit lig, så aftal i stedet, at I senere tager hende med på ferieweekend.
Vær ærlig over for jer selv. Når man i ferier pludselig er sammen 24 timer i døgnet mange dage i træk, bringer det ofte konflikter op til overfladen, som man ellers formår at holde skjult i en fortravlet hverdag.
9) Hold ferie på øverste etage. Lad gerne din pc blive hjemme, og husk at din mobil har en off – knap.
10) Evaluer ferien. Tal om hvad der har været godt eller mindre godt, og husk det til næste gang I tager af sted.
Jeg ønsker alle en god sommerferie