Træer gavner din psyke

Bor du i nærheden af træer og grønne områder? Træer forbedrer som bekendt luftkvaliteten, og et enkelt træ kan absorbere fem kg luftforurenere per år. Nu viser en undersøgelse fra Centre for Research in Environmental Epidemiology i Barcelona, at børn, der opholder sig meget i grønne områder – hvilket blev undersøgt med saltellitfotos af deres skoler og boligområder – var bedre til at koncentrere sig og udvikle hukommelsen, end børn der ikke har så meget grønt omkring sig. Det skyldes primært, at træerne opsuger forurening omkring sig, men også at de grønne områder har en gavnlig effekt på vores psyke, skriver Scientific American Mind. At grønt er godt for os bakkes op af talrige undersøgelser, eksempelvis fra Canada, hvor en ny undersøgelse fandt, at mennesker, der bor i områder med mange træer, har bedre fysisk og psykisk helbred end jævnaldrende, der bor i områder med færre træer. Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature.