Glæde kan gør ondt

Sorg kan faktisk knuse dit hjerte, har forskere tidligere slået fast. Det såkaldte ”Broken Heart syndrome” kan forårsage midlertidig svækkelse i hjertemusklen og giver symptomer som brystsmerter og åndenød, der typisk forekommer i minutterne eller timeren efter, en person har oplevet følelsesmæssigt pres som frygt, vrede, sorg og angst. Men nu viser en ny undersøgelse, at også positive begivenheder og følelser kan trigge tilstanden. Forskerens hypoteser er, at en bølge af stresshormoner, såsom adrenalin, midlertidigt kan beskadige hjertet hos nogle mennesker, og at glade og negative begivenheder måske deler en fælles følelsesmæssig nervebane i centralnervesystemet, hvilket kan udløse tilstanden. Den gode nyhed er, at de fleste mennesker med Broken Heart Syndrom ofte kommer sig hurtigt og fuldstændigt uden permanente skader, skriver det amerikanske National Heart, Lung and Blood Institute.