Begå fejl, det er vejen til succes, forts.

Tal om fejl

Frygten for at gå konkurs eller fejle med en virksomhed er stor. Selv om vi har et af verdens bedste sociale sikkerhedsnet, og derfor modsat USA faktisk kan satse hele butikken, fejle stort og klare os alligevel. En fyring bliver også meget ofte forklaret med et ”ophør i samarbejdet efter fælles overenskomst” eller bare ” jeg trængte til nye udfordringer”.
En fyring kan føles skamfuldt, selv om de fleste af os har prøvet det i løbet af vores arbejdsliv. Det er den sociale reaktion fra andre, vi er bange for. Ligesom dyreflokken udstøder de skadede dyr, trækker vi os lidt væk fra mennesker, der fejler eller ikke har succes. Så længe vi bliver ved med at forbinde fejl med mindre værdighed eller dårlige kompetencer, vil vi helst undgå at have fejl eller fiaskoer tæt på. Vi er bange for, at det smitter.
I miljøer som Sillicon Valley i Californien opfatter man arbejdslivet som mindre personligt, og man tænker mere kommercielt end herhjemme. I Danmark lægger i en stor del af vores identitet i vores arbejde, og det gør os sårbare overfor kritik.
Når vi får kritik, opfatter vi det som en kritik af os personligt i stedet for en faglig kritik. Vi opfatter det som om, vi ER fejlen i stedet for, at vi har lavet fejlen.
Når folk i Sillicon Valley får kritik af deres forretning eller arbejdsindsats, er det ikke en kritik af deres evner eller talent, men en kritik af produkter og dermed også en chance for at forbedre produktet og tjene flere penge.Den forskel er afgørende for vores måde at opfatte fejl på.