Begå fejl, det er vejen til succes, forts.

Fiasko er en mulighed
Den største fare ved fejl er faktisk ikke fejlene i sig selv, men mere det, at vi ikke taler om dem. Ofte er det nemlig ikke selve fejlen, men det et vi undlader at fortælle andre om den, der kan føre til alvorlige situationer eller ligefrem katastrofer.

Hav modet
Det er vigtigt at have mod til at tale om både sine egne og andres fejl. Hvis ingen tør kritisere dit arbejde eller fortælle dig, at du har begået en fejl, får du heller ikke mulighed for at lære af det.
Mange mennesker ender med at blive fyret, fordi ledere ikke tør tage de svære samtaler og sige til en medarbejder, at de begår fejl. Hvis du ikke bliver gjort opmærksom på, at du ikke har løst en opgave godt nok, så gør du det samme næste gang og næste gang igen. Det er meget ubehageligt. Man har måske fornemmelse af, at der er noget helt galt, men ingen siger, hvad det er, og derfor har vi ikke en chance for at gøre noget ved det.
Det er sårbart at blotte sig, og det er svært. Hvis du selv tager det første skridt ved at indrømme dine fejl, giver du også andre tilladelse til at indrømme deres. Det gælder også i privatlivet. Hvis du taler åbent om dine fejl, vil du også få bedre og dybere relationer. Det skaber de bullshitfrie zoner, som er ekstremt vigtige i en god relation. I virkeligheden er det slet ikke så farligt at tale om dine fejl overfor dine nærmeste venner og kolleger. De kender dem som regel i forvejen.