Efterårs/vinterdepression

Vi har passeret jævndøgn og efteråret er over os, om lidt kan vi glædes over den farvepragt som træer og buske viser os.
For mange er det starten på en vinterdepression. De lange hyggelige mørke timer bliver til lange tunge timer.
Vi kan forværre en depression ved tanker. Den evne vores tanker, forestillinger og erindringer stimulerer vores emotioner er afgørende for depressionen.
Selvføleligt handler en depression om meget mere en end negativ tænkning. Men forestil dig at gå rundt i verden og tænke, at du er værdiløs og ikke værd at elske. Hvad tror du, der vil ske med dit humør eller dit stress-system? Forestil dig at du dvæler ved alt det negative i dit liv og din følelse af, at tingene bare ikke kan ændres. Uheldigvis vil dit stress-system læse disse tanker som trusler. (stress kan give depression) På samme måde som dine seksuelle billeder og fantasier vil blive læst af hjernen som et signal til at frigive kønshormoner, vil negative tanker sandsynligvis sende signaler til hjernen om at frigive stresshormoner. Jo flere stresshormoner, der bliver frigivet, for mere vil du sandsynligvis fokusere på dine negative tanker og få det værre. Hvis samtidigt koncentrationen af dine humørregulerende stoffer er blevet for lav, så kan det blive svært at håndtere hverdagens gøremål. Bare det at stå op om morgen kan blive en ”kamp”.
Ring eller skriv for at høre nærmere hvad tankefelt terapi kan gøre for dig.
Læs mine klienthistorier om depression