Det ansvarlige parforhold

Jeg skriver i denne tid lidt mere om parforholdet, fordi min erfaring er, at julen kan være en stor udfordring for mange familier. Ikke mindst fordi forventningerne kan være urealistisk høje. Mange forventer, – nu skal vi bare have det godt og hygge os. Hvis du ikke trives i din hverdag, bliver det mere synligt i højtider med en del fridag, at livet ikke er, som vi har forventet.
Derfor er mit råd, gør noget for hinanden, inden det er for sent!

Og du kan gøre mange ting, fx kan du læse en bog jeg kan anbefale. Den hedder Pas på parforholdet, når kærligheden er kommet for at blive af Mattias Stølen Due.

Bogen handler ikke om at få et lykkeligt eller fantastisk parforhold, for sådanne standarder er i bedste fald urealistiske og i værste fald skadelige, fordi ambitionsniveauet ender med at stresse os. I stedet handler bogen om, hvad vi kan gøre for at få et kærligt parforhold, der er godt nok. Et forhold, som vi grundlæggende er tilfredse med og trives i.
Bogen sætter særligt fokus på, hvad vi kan gøre for at passe på parforholdet, mens vi stadig godt kan lide hinanden. Det er langt nemmere at renovere et hus, der mangler maling og en kærlig hånd, end et hus, hvor der er gået råd i de bærende konstruktioner. Sådan er det også med parforholdet. Det er, når vi stadig godt kan lide hinanden, at vi har de bedste betingelser for at (gen) skabe en god kontakt og bevare glæden ved hinanden.