ANGST

I denne uge har psykiatrifonden i samarbejde med Kanal 4 fokus på angst.

Vidste du at Metakognitiv terapi har i nyere tid vundet større og større indpas som et effektivt terapeutisk redskab i behandlingen af de fleste psykiske problematikker. Terapiformen anbefales ligefrem af den britiske sundhedsstyrelse som den bedst virkende behandling til angstlidelser. Derudover har National Center for Biotechnology Information i USA lavet et studie, der viser, at behandling af depression og angst med metakognitiv terapi har større effekt end kognitiv adfærdsterapi.

I metakognitiv terapi arbejdes der ikke på at afdække og bearbejde tanker (kognitivt indhold) og følelser, men på at afdække og afvikle kognitive processer, som skaber og vedligeholder psykiske symptomer og dårlig trivsel. Det sker eksempelvis ved at lære klienten at ændre fokus og indstilling samt blive bedre til at håndtere tanker.
Terapiform er langt mere enkel end kognitiv terapi og i mange tilfælde giver den hurtigere resultater. Samtidig er metoderne nemme at lære.

Har du brug for en afklarende samtale om det er noget for dig? Ring eller skriv