Kender du til Nocebo effekt?

Kender du Nocebo effekten?

Du kender Placebo effekten. Det er den positive effekt, at vi kan forestille os, hvad der kan ske i fremtiden. Hvis vi f.eks. tror på virkningen af en behandling, så kan det i sig selv påvirke kroppens fysiske tilstand positivt.

Nocebo er tilsvarende den negative effekt af, at vi i hjernen kan danne billeder af, hvad der kan ske i fremtiden. Hvis vi får at vide, at noget kan gøre os syge, og vi tror på det, kan vi rent faktisk blive syge af det.
Hvem kender ikke til den daglige tale, at man kan blive syge af bekymring eller dø af skræk, og netop de bange forudanelser er kernen i nocebobegrebet. Forskningen viser, at negative forventninger kan skade vores helbred og forværre vores symptomer. Hvis vi frygter at blive syge, så risikerer vi at blive det. Negative forventninger skaber bekymring, og bekymring påvirker igen forskellige processer i hjernen.

Vil du lære at blive dine bekymringer kvit, så vil redskaber fra Metakognitiv terapi være særdeles effektive.
kontakt mig for at høre mere.