Lykken er en tilstand af væren

Lykken er en tilstand af væren, og ikke en bunke ting.

Det kan siges meget enkelt. Hemmeligheden bag lykke indeholder 4 faktorer, som let kan styres af alle og hvor som helst. De fire faktorer, som kan ændre dit liv er, venlighed, munterhed, medfølelse og taknemmelighed.

Venlighed
handler om at tilbyde varme og god humor til dem omkring dig. Det handler om at være villig til at tage det første skridt socialt, mens man erkender, at andre kan være lidt langsommere at varme op.

Munterhed
Bring en form for taknemmelighed ind i dit liv
Mange kan synes, at det er lidt underligt, at man opfordres til at ”lyve” over for sig selv ved at lade, som om man er glad, hvis man ikke er det. Men der er en grund til det. Forskere har nemlig fundet ud af, at du er i stand til at vise verden positiv tilgang, på trods af din indre, måske ikke så glade sindstilstand, så hjælper det faktisk med at få dig til at føle dig bedre tilpas, rent fysisk.
Vi kender vist alle udtrykket ”smil til verden og verden smiler til dig”. Og det er ikke helt forkert. Smil smitter, og hvis du kan finde energien til selv at smile til folk omkring dig, så vil du på magisk vis føle dig bedre tilpas når smilet bliver returneret.
Vær empatisk over for dem, der søger din hjælp, og yd dem ekstra støtte med et opmuntrende smil. Gevinsten kan være stor, for jer begge to.

Medfølelse
At vise medfølelse over for andre er e anden handling, som positivt påvirker giveren. Når vi accepterer andres mangler eller tilgiver dem deres fejl og misforståelser, så vægter vi menneskelighed over personens fejl.
De fleste af os forsøger at gøre det så godt, vi kan. Men man kan nok ikke sige sig fri for, at der er dage, hvor vores bedste langtfra er nok og der er dage, hvor vi yder mindre, end vi burde. Ingen er ”perfekte” hver dag. Men hvis du accepterer mangler hos andre, accepterer de nok også dine mangler.

Bring en form for taknemmelighed ind i dit liv
Uanset hvor du er i livet, og hvad du har, kan du altid finde en eller anden grund til at være taknemmelig.
Værdsat din egen lykke – uanset hvor lille den på nuværende tidspunkt måske synes. Det kan faktisk få dig til at føle dig bedre til mode.
Forskere har fundet ud af, at det at være virkelig taknemmelig for, hvad du har i livet, giver nogle ret vigtige, fysiske fordele:
Du sover bedre og har bedre forhold
En persons taknemmelighed er omvendt proportional med niveau af tristhed og depression.
Jo mere taknemmelig du er i livet, desto bedre er chancen for, at du faktisk vil nyde det du har.