Socialfobi

1. Social fobi er overdreven angst i samvær med andre mennesker. Man frygter at blive kritisk iagttaget og komme til at opføre sig pinligt. Man undgår helst at tage ordet i grupper med andre mennesker eller henvende sig til fremmede.
2. Social fobi kan også opstå i forbindelse med, at man skal spise eller drikke på et offentligt sted.
3. Det er karakteristisk for social fobi, at man bekymrer sig meget på forhånd over kommende sociale begivenheder, der kan fremkalde angsten.
4. Man bliver tiltagende dårlig til at klare sig i sociale sammenhæng. Man er pinligt berørt over sine handikap, og det kan føre til depression. Til social fobi kan der være en arvelig tilbøjelighed, som kan vise sig tidligt i livet.
5. Social fobi kan give fysiske reaktioner som hjertebanken, rødmen, sveden, rysten, tørhed i munden, åndenød, kvælningsfornemmelse, trykken i brystet eller brystsmerter, kvalme eller uro i maven, kuldegysninger, hedeture eller snurrende fornemmelser i hænder og fødder.
6. Tegn på social fobi kan også være angst for at miste kontrollen, dødsangst, frygt for at besvime, kaste op eller vandladnings- eller afføringstrang. Man vil ofte selv være klar over, at man reagerer overdrevet på situationen.
7. Mange, der lider af social fobi, har svært ved at passe et arbejde eller et studium og har tendens til at isolere sig for at undgå angstprovokerende situationer sammen med andre.
Kilder: Netdoktor.dk, Sundhed.dk

Det der er fælles for alle, er TANKER. Hjernen tror på tankerne som værende sandhed, og ud fra det reagerer hjernen med f.eks. fysiske symptomer.
Tankerne har den tendens til at ”køre i ring”. De bedste resultater opnås med Metakognitiv terapi, eller Tankefeltterapi.
Ring og få en uforpligtende snak.