Præstationskultur

Nu hvor skolen er startet igen, få jeg flere og flere henvendelser af gymnasiaster.
Stress og angst for ikke at være god nok – præger deres hverdag i den grad, at det går ud over indlæring.
Der er en manglende trivsel blandt unge, og jeg ser det som en konsekvens af præstationssamfundet. Unge ser sig selv som ansvarlige for at skabe et succesfuldt liv. De har alle muligheder, og hvis de fejler og ikke klarer sig på markedet, der det deres egen skyld. og det skaber et pres på mange unge, og det kan udvikle sig til angst og depression.
Vi har brug for unge, der tør gøre oprør mod præstationskultur og vælge et liv, hvor det er nysgerrighed, kreativitet, lyst til at være der for andre og modet til at fejle, der er drivkraften. Disse værdier hos unge er helt afgørende for, at vi i fremtiden får et samfund, der kan blomstre og have fokus på andet end konkurrence og præstation.