Rastløshed – Uro forts.

Mange med indre uro kender til at piske sig selv rundt i manegen, for så snart man slapper af, kommer angsten. Man flygter fra angsten, ved at handle i overdreven grad. Man udmatter sig selv, ved hele tiden at bekymrer sig, fordi det, at slappe af, er angstprovokerende – nervesystemet siger: du skal ikke slappe af, for når du giver slip, kommer der til at ske noget forfærdeligt. Sådan var det i barndommen. For at kunne slippe den indre uro og slappe af tyer vi til forskellige ting, lige fra alkohol, arbejde overdreven sport og spisning. Problemet er, at det ikke hjælper i længden, og at man kan ende i en udmattelses depression.

Hvordan kan du gøre dig selv tryk?
Mindfuldness og Yoga har vist sig at være at være gode kilder til ro. Mange finder ro i naturen og lærer at være i nuet på denne måde. Være forberedt på, at det tager tid at andre et langt livs indgroede mønstre. Indstil dig på, at der både vil være stunder med behag og ubehag, for det er en del af livet. Søg terapi – her kan anbefales Metakognitiv terapi, hvor du lærer at håndtere dine grublerier og bekymringer.
Tankefeltterapi er også et godt redskab for at få ro i kroppen, og eliminere de traumer man har oplevet i barndommen.