Kærlighed i gamle dage

Kærligheden i gamle dage
Før romantikken var arrangerede ægteskaber almindelige, og man blev ofte først og fremmest gift af praktiske årsager. Sådan er det stadig i flere lande og kulturer. Retten til selv at vælge sin partner, er et privilegie som de færreste har lyst til at opgive.
Forelskelsen er svær for et ægteskab at leve op til, specielt når der kommer børn, og der er mange praktiske gøremål som skal fungere.

En araber beskrev engang forskellen således: I starter med at have en gryde kogende vand, som bliver koldere og koldere. Vi starter med en gryde kold vand, som bliver varmer og varmere”.

Jeg har interviewet en del mennesker som har været gift omkring 60 år. De fleste af dem giftede sig for at få noget at bo i, ellers også fordi der var børn på vej. Deres opskrift på et godt ægteskab var gennemgående at have respekt for hinandens forskellighed, at være rummelig og have en fornuftig arbejdsfordeling.