Forårsdepression

Det varer ikke længe, så er foråret over os, allerede nu kan vi opleve en dejlig weekend, med tegn på den forstående livgivende årstid, den er snart over os, – på godt og ondt.
Når jeg siger på godt og ondt, – er det, fordi rigtig mange er bare så glade, endelig at opleve mere lys og sol, høre fulgekvidder. Så kan mennesket da kun blive glad og taknemlig, tænker jeg. For sådan tror jeg de fleste mennesker oplever årstiden.

Imidlertid ved jeg også, det ikke er alle der har det sådan med forårets komme. Der findes nemlig mennesker blandt os, som lider af lettere eller sværere forårsdepression.
Der forskes i årsagerne til denne form for depression som nogen mener, har med de skiftende lysforhold at gøre. Altså fysiske forhold som skulle indvirke på psyken. En anden, mere psykologisk baseret forklaring går på, at man bliver depressiv af at opleve hele verden omkring en blomstrer op, uden man synes man selv har den samme glædelige oplevelse.

Forårsdepression er en overset depression, i modsætning til vinterdepression, hvor det er ”lovligt” at gå og putte sig. Omverdenen har meget lidt forståelse for, at man har lyst til at ”putte” sig om foråret, hvor de fleste bare vil ude og nyde solen. Så det forhold, at ens adfærd kan virke uforståelig, og ikke som vinterdepressionen accepteret af omgivelserne, kan i sig selv virke forstærkende på ens depressive sindstilstand.
Dette er god og nyttig viden at have hvis du er en af dem der genkender ovenstående på din egen krop og i dit eget sind.
For enkle forklaringer på tunge problemer, er ofte en god start til at gøre noget ved sin ellers uoverskuelige situation.
Her på hjemmesiden kan du forhåbentlig finde yderligere gode grunde til at tro på, der er en vej ud af din forårsdepression.

ring eller skriv og jeg hjælper dig gerne videre