Vinterferie

Det kan være meget fristende at planlægge en masse i børnenes vinterferie. Har du tænkt på hvor værdifuld det vil være at have masser af timer sammen med dit/barn/børn, uden bagkant.
Ofte tror vi, at børns behov for sjove, spændende og interessante oplevelser konstant er i spil. Men børns behov for at være sammen med deres forældre, uden andre planer end at være sammen, er somme tider børnenes allerstørste behov.

Børns humør, deres hjerner og deres sansesystemer har så meget brug for, at der ikke altid skal ske en hel masse.
Derfor kan den allervigtigste planlægning, når der er udsigt til fridage være, at ”alting” må tage god tid: At lægge puslespil, læse bøger, pille mandariner, lege gemmeleg, lege med dukker, vaske og pudse cykler eller bygge med Lego i lang tid. Bag kager og lav mad sammen. Og vask op i balje og sæbevand sammen. Lad børnene vande blomsterne, kort sagt, leg far mor og børn – i praksis.
Prøv det! Læg Ipad og Pc væk. Giv dig god tid til at lege og grine sammen med dit barn/børn.
Det er guld for dig og dine børn.
Jeg ønsker jer en rigtig god vinterferie!