Antidepressiv medicin

Ifølge en konklusion der er foretaget fra fra Det Nordiske Cochrane Center, kan man faktisk ikke vide, om antidepressiv medicin virker.

Ifølge Asger Sand Paludan-Müller, ph.d.-studerende og medforfatter til analysen, får nogle det bedre, når de tager medicinen.

Men det er ikke muligt at konkludere, at det skyldes medicinen.

– Vi siger ikke, at det ikke virker. Men de studier, der er lavet, er langt hen ad vejen af relativt ringe kvalitet, og derfor er det meget svært at sige noget om effekten af antidepressiv medicin siger han.

Tidligere undersøgelser har vist, at der kan være en gavnlig effekt ved at bruge antidepressiv medicin som behandling mod depression.

Effekten er dog ifølge forskningen så lille, at der er risiko for, at man ikke kan mærke den, hvis man er deprimeret.

Anbefaling er, at man skal være meget kritiske med, hvornår man går i gang med at udskrive antidepressiv medicin. Det kan ikke nytte noget, at man skriver medicinen ud til mennesker, der bare har tabt modet et øjeblik.

Ifølge de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen tog flere end 400.000 mennesker i Danmark minimum en type antidepressiv medicin i 2017.

Jeg oplever i min praksis, at klienter der kommer med depression, efter få behandlinger med Tankefeltterapi lægger medicinen på hylden. De værktøjer de få hos mig, er til stor gavn, for at få en god livskvalitet.