Forelsket i en psykopat

Hvem drømmer ikke om at finde den eneste ene, men hvad hvis man har fundet drømmeprinsen/prinsessen, og efter man har kysset ham/hende, forvandler vedkommende sig til en psykopat.

Psykopater spejler deres offeret, de er fantastisk gode til at forfører og manipulere, således, at det er muligt for ham/hende at misbruge den anden følelsesmæssigt. Derigennem opnå de en opfyldelse af sit eget behov, som kan være: behov er kontrol, dominans, at føle sig farlig, indflydelsesrig, opnå noget økonomisk eller se partneren ydmyget. Dette fænomen kaldes også love bombing.

Det kan være svært at gennemskue, for ikke alle der overøser en med kærlighed er psykopater.

Et par advarselssignaler kan være

At du bliver sat op på en piedestal, oversvømmet med komplimenter.

Vedkommende sætter sig selv op på en piedestal. Vedkommende vil være sammen med dig hele tiden og helst uden andre.

Han /hun er enig med dig i alt, hvad du siger og mener. Du finder aldrig ud af, hvad hans/hendes holdning er, for du bliver spurgt først, og så kan du være sikker på, at deres matcher dine.

Du bliver spurgt om triste oplevelser i dit liv, og det kan der være flere grunde til – dels er det ammunition til senere i forholdet, og dels vil vedkommende gerne komme med løsninger til dig, som han/hun kan virke som en helt.

HUSK: der er forskel på forelskelse og love bombing. Den bedste måde at finde ud af, hvad der er tale om, er at se, hvordan den nye partner opfører sig, når du begynder at prioritere vedkommende lidt mindre. Bliver han/hun vred, krævende og kontrollerende i stedet for kærlig, er det formentlig det sande ansigt du ser.

Kilde: Malene Kaae.