Det er en myte at vores hjerne kan multitaske

Hjernen fungerer bedst, når den fokuserer på én ting ad gangen.

 Det er ikke muligt for hjernen at fokusere på flere ting længere tid ad gangen. Vi kan godt bilde os ind at vi kan udføre en masse ting på en gang. Realiteten er, at hjernen lægger den ene opgave fra sig, når den skifter til en anden. Og hver gang vi vender tilbage til en opgave, vi lagde fra os, tager det lidt tid at finde tråden igen. Det er også årsagen til at mange bliver stresset på længere sigt, når de på deres arbejde, fx sundhedspersonale, bliver afbrudt mange gange i deres gøremål, fordi de også skal passe akuttelefonen.  

Nogle forskere anslår, at vi kun har kapacitet til at registrere omkring 1 procent af alle de indtryk, vi bliver bombarderet med gennem sanserne. Det betyder omvendt, at hjernen sorterer cirka 99 procent af sanseindtrykkene fra, inden de rammer vores bevidsthed. Denne voldsomme frasortering af indtryk foretager hjernen efter et bestemt mønster: Den gør det, som vi har trænet den til at gøre, og ser det, som vi har lært den, at den skal kigge efter. Og den har en tendens til at overse resten. Det betyder, at hvis vi fokuserer på det positive på vores arbejdsplads og i livet som sådan, så er der en stor sandsynlighed for, at det lige præcis er det positive, vi ser. På samme måde med det negative.