Gode råd mod corona virus angst

1

Skemalæg din hverdag. Hvis du er en af dem, der er sendt hjem fra arbejde eller sidder i karantæne, er det vigtigt at lægge planer for din dag. Uvisheden om, hvor længe Danmark skal være lukket ned, kan være særligt hård, og derfor er følelsen af, at man udretter noget, vigtig.

2

Skru ned for nyhedsstrømmen. Hold dig opdateret, men indtag dit medieforbrug i moderate mængder. Hvis du går meget følelsesmæssigt ind i hver nyhed, du ser, hører eller læser, skal du muligvis skrue lidt ned.

3

Tankestop. Brems dine tanker og tal dem imod. Sig ‘stop’ til dig selv, når de negative tankespind får frit løb.

4

Undgå at isolere dig. Det kan være svært at være social i en tid, hvor vi bliver anbefalet at isolere os, men sørg alligevel for at gå en tur med din veninde – hvor I holder en rimelig afstand til hinanden – og brug de sociale medier til fortsat at holde kontakt til omverdenen.

5

Sørg for at få din søvn. Prioritér hverdagens struktur, så du får sovet godt og længe nok om natten. Biologisk og psykologisk er søvnen vigtig for din følelse af overskud.

6

Tal om det – og om noget andet. Sæt ord på dine egne bekymringer og anerkend andres. Men sørg samtidig for at tale om noget andet, så du får flyttet dit fokus.

Kilde: Psykiatri Fonden