Sommerferie står foran døren

Sommerferien er for nogle allerede i gang.

Vi ser frem til sommerferien hele året, for nu skal vi hygge os og have det godt med familien. Tid til hinanden.
Det, der skulle have været årets bedste uger, bliver for mange i år anderledes. Det man har drømt om kan ikke lade sig gøre.

Mange ville også opleve, at det er skønt at holde ferien i smukke Danmark, opdage at der er tid til at være. At tempo kan skrues nede og vi kan nyde den smukke natur, nogle uger i sommerhuset, eller bare have tid til familie, hobby og kulturelle oplevelser.    ender imidlertid for alt for mange i uenighed, bristede forventninger og skænderier.

Her er 8 gode råd til en vellykket ferie:
1) Tal med hinanden om ferien på forhånd. Lav en forventnings afstemning, så I ikke få jer en slem overraskelse undervejs.
2) Hav realistiske forventninger. Alle hverdagens irritationsmomenter forsvinder ikke som dug for solen, blot fordi du går på ferie.
3) Læg utilfredsheden på bordet med det samme. Hvis du lader utilfredsheden gnave i dig, ødelægger du en del af din egen ferie.
4) Vælg det rigtige øjeblik til at tale ting igennem. Ingen ønsker at skændes på sin ferie, så tænk dig om, hvis du skal af med utilfredshed. Vær åben for at din partner også har sin mening.
5) Lad ikke børnene styre alt. Så glem ikke dine/jeres egne behov og lyster. Børn har kun godt af at deltage i noget, som gøres for de voksnes skyld. I kan også sørge for børnene selv har noget at kunne tage sig til. Så kan de jo selv vælge.
6) Genfind forelskelsen, bliv mindet om de ting, der i sin tid gjorde dig forelsket.

7) Hold ferie på øverste etage. Lad gerne din pc blive hjemme, og husk at din mobil har en off – knap.
8) Evaluer ferien. Tal om hvad der har været godt eller mindre godt, og husk det til næste gang I tager af sted.