Tag skyklapperne af – og styrk børn og unges livsmestring

En noget provokerende overskrift jeg støtte på, da jeg blev opmærksom på Anette Prehn´s bog “Afledte effekter”, hvor der er tankevækkende perspektiver på forældres opdragelse og adfærd. Alt hvad vi gør, og ikke mindst ikke gør, har indflydelse på vores børn og unge. Det påviser Anette Prehn i “Afledte effekter”, som viser hvordan vores ubevidste valg og vaner kan få varige konsekvenser for vores børns opvækst. I bogen slår hun et slag for en større kritisk bevidsthed over for nutidens tendenser med for meget skærm og selvbekræftelse og leder i stedet opmærksomheden hen på glemte men positive kvaliteter som faste sengetider, oplevelser i naturen, bøger og klare sociale spilleregler.

“Afledte effekter” vil være en øjenåbner for mange forældre og andre som arbejder med børn og unge med Anette Prehns interessante perspektiv på nutidens opdragelse.

Jeg kan kun anbefale bogen.