Børn og skærmtid

Børn med iPad får koncentrationsevne og sprog som en kammusling

En meget provokerende overskrift som er skrevet af hjerneforsker Michel Desmurget, har speciale i degenerative neurologiske lidelser. Han er franskmand og i hans hjemland fører han sin egen private korstog mod børn og unges overforbrug af sociale medier og videospil.

Børnene får dårligere resultater i skolen, jo længer tid de bruger bag en skærm. En amerikansk undersøgelse taler om et fald af 26 procent i matematikprøver hos børn der har adgang til skærm på værelse. Man har også ladet børn læse en tekst og derefter delt dem i to gruppe: én, hvor de spiller spil bagefter, og en anden, hvor de ikke spiller videospil. Resultatet viser, at de, der har spillet spil, husker mindre af det, de læste end eleverne i den anden gruppe.

Og ja, der findes studier der viser tyder på at skærmforbrug og videospil ikke er skadelig, men øger koncentrationsevnen og evnen til at træffe beslutninger og lægge strategier.

Jeg tænker at det med skærmforbrug og spil, er som alt andet, et spørgsmål om at bruge det fornuftigt og med måde.