Hvad er tankefeltterapi

Tankefeltterapi, eller kort sagt TFT, er en ny terapeutisk teknik, der kan medvirke til at løse en række negative følelser og psykiske lidelser som f.eks. social angst, panikangst, generaliseret angst, depression, stress, mindreværd, sorg, vrede, misbrugsproblemer, indlæringsproblemer, ordblindhed og meget, meget andet på en hurtig og smertefri måde. Teknikken anvendes til alle former for ubehag, – følelsesmæssigt/emotionelt – som fysisk.

Behandlingen virker ved, gennem samtale og spørgeteknikker, at fokusere på ubehaget, samtidigt med stimulation af kroppens energibaner, også kaldt meridianer, ligesom ved akupunktur. Der benyttes ikke nåle – men blot en let banken med fingrene forskellige steder på kroppen.
Resultatet er forbløffende og problemet/ubehaget forsvinder i mange tilfælde i løbet af kort tid. Terapien er spændende, veldokumenteret og let tilgængelig.

Erfaring viser, at af de mennesker som behandles med TFT, oplever ca. 70 % en forbedring på mindst 50 %, mens ca. 30 % oplever fuldstændig fravær af det ubehag de behandles for.

Når du tager et forløb med TFT betyder det, at du selv lærer at bruge teknikken, samtidig med at du får behandlingerne, således at du altid i fremtiden har et værktøj ved hånden til at hjælpe dig selv.

Hvordan blev TFT opdaget?

TFT blev opdaget og udviklet af Dr. Roger Callahan, en af USA’s ansete og erfarne kliniske psykologer igennem 50 år. Han var en af pionererne inden for hypnoseforskning i USA og har hele sit liv været levende optaget af at finde nye, mere effektive behandlingsmetoder mod psykiske problemer. Da han begyndte at interessere sig for kinesiologi, hvor der arbejdes med kroppens energibaner. Flere af hans forsøg viste, at de fleste former for emotionelt ubehag kunne helbredes, hvis han bankede på de rette steder på kroppen i den rette rækkefølge.