Angst

Klient 84 år
Jeg havde fået uro, utilpashed og angst, efter at en simpel forkølelse udviklede sig til lungebetændelse, som hurtigt blev kureret med antibiotika, men hvor der så ”i tilgift” kom et rigtig ondartet hold i nakken, der hindrede min nattesøvn.
Jeg fik forstoppelse ved brug af angst- og smertestillende medicin, en meget ubehagelig mundtørhed, som jeg ikke ved hvor kom fra, en overvældende utilpashed ved selv de mindste gener samt forestillinger om, at ”det hele bliver blot værre og værre indtil jeg nok ret snart dør – eller tager livet af mig, fordi det er uudholdeligt”.
Noget sådant har jeg aldrig oplevet før – tværtimod – min erfaring er, at jeg altid har været rimeligt robust – men nu så sandelig ikke mere…
Min læge havde givet mig en henvisning til fysioterapi, som også tog det værste i nakken, men ikke fjernede en angstbetonet spænding i nakkemusklerne, hvad fysioterapeuten også forklarede mig.
Så den ”tiltagende dødsspiral” førte mig i retning af psykoterapi, hvad min læge også gav mig en henvisning til, og jeg begyndte at søge på internettet.
Her stødte jeg på noget, der kaldes TFT (Tankefeltterapi), som man selv kunne bruge, og jeg forsøgte det – dog uden held.
Imidlertid fandt jeg en sådan terapeut tæt ved, hvor jeg bor: Waltraud.
Den indledende gratis samtale gav mig mod på at forsøge, selv om TFT godt kunne ligne noget ”humbug”.
Resultat: Efter tre behandlinger ser det ud til, at jeg kan klare mig selv.
Hvordan dét er gået til, ved jeg ikke, men mit gæt er, at fordi jeg fik TFT samtidig med den almindelige psykoterapi lykkedes det hurtigt, at nå frem til at kunne udholde at ”se angsten i øjnene”, og en morgen efter at have sovet var den pludselig og overraskende ”gået i opløsning”.
En gang imellem synes den at være ved at komme til live igen, men så klarer jeg det med den TFT, som jeg har lært selv at bruge – og skulle dét ikke slå til, ved jeg jo, hvor jeg skal henvende mig.
Det siger sig selv, at jeg er lykkelig for – ret tilfældigt – at være stødt ind i en psykoterapeut, som hurtigt bragte mig ind til problemets kerne, og som med TFT hjalp mig til at overkomme det.
Det ligner humbug, det opleves som humbug, og alligevel virker det


angst for angsten
Angst for åbne pladser. Jeg har prøvet en del kognitiv terapi i offentligt regi, og lært meget. Og alligevel har mit liv været præget af angsten for angsten. Efter kun 3 behandlinger med TFT er jeg sluppet af med angsten for angsten. Jeg har et liv i frihed nu.


Bange for at flyve
Efter kun en session med TFT slap jeg angsten for at flyve.
Børge


Præstationsangst
Jeg var så bange for at begå fejl at min hverdag var præget af angst. TFT har hjulpet mig og jeg er blevet et frit menneske.
Dorthe


Depression og angst i 10 år

Efter kun 5 behandlinger kan jeg nu rejse, gå til gymnastik, foretage mig ting som jeg ellers ikke havde energi til. Jeg er stadig på medicin, og tænker at når jeg har sparet flere penge op, så vil jeg fortsatte behandling for at blive medicinfri. Tak Waltraud, du har hjulpet mig med at få livet tilbage.


Nervøs
når jeg møder nye mennesker, sveder jeg ekstrem meget. Efter kun 3 behandlinger har jeg ingen problemer mere. Jeg ved dog at der skal tages hul på min usikkerhed, og det vil jeg forsøge på egen hånd. Ellers kan jeg altid komme tilbage til Waltraud og få ”bank”.


Præstationsangst
Jeg har gået til psykolog før, og det fik jeg ikke så meget ud af. Nu har jeg gået hos Waltraud 6 gang, jeg synes at det har været hårdt, for der har været flere emner op en lige præstationsangst. Synes ikke at det var så fedt at bekende at jeg var bange for at gøre andre ked af det. Og sikke en frihed jeg har opnået, ved at jeg føler at jeg er værdifuld! Waltraud ville nok spørge hvor værdifuld på en skala fra 0-10, jeg er en 10er.
Tina 30 år


Da jeg kom til Waltraud, havde jeg det meget dårligt med nerver og nogle traumer. Min læge kunne
typisk kun giver medicin af den slags som påvirker ens psyke og har uheldige bivirkninger. I stedet fik
Waltraud gennem TFT behandling efterhånden “høvlet de værste knaster af” så jeg undgik at starte på medicin.

Det er et kæmpe skridt frem, at der er alternative behandlingsmetoder til medicinsk behandling, og at der også
findes så erfarne og dygtige behandlere som f.eks. Waltraud.

Jeg skal tilføje, at min lidelse til dels skyldes min egen adfærd og livsstil, sådan at forstå, at man Waltraud’s
behandling ikke skal tro, at den alene kan løse alle ens problemer, men at man også skal arbejde med sig selv.


Angst for angsten,

Jeg havde i længere tid fået medicin for angst, efter at min mand og min far var blevet alvorlige syge. Min mand var nu blevet rask og min far var desværre afgået ved døden.

Det hele begyndte for 2 år siden på en ferie i Spanien, hvor jeg pludselig blev bange for at være væk hjemmefra. Hjemme igen gik hverdagen videre, men med den megen sygdom og bekymringer blev min tilstand desværre ikke bedre og jeg måtte tage medicin hver dag. Da min mand så var blevet rask og min far gået bort, mente min læge, at nu skulle jeg videre og ikke kun have medicin, han gav mig en brochure om tankefelt terapi.

Jeg ringede med det samme til Waltraud og fik en tid. Jeg havde ikke den store tiltro at det kunne hjælpe, men høre hvad det var, skulle jeg da.

Efter det første møde hvor jeg skulle fortælle om mine problemer og høre om de metoder som der skulle bruges under behandlingen, sagde Waltraud at hun mente at kunne hjælpe mig, hvis jeg ville i behandling. Uden at jeg stadig havde den store tiltro til at det kunne hjælpe sagde jeg ja tak, for intet skulle være uprøvet.

Til den første behandling var jeg meget nervøs og stadig syntes jeg det lød for godt til at kunne være rigtigt, at blive banke blidt forskellige steder medens man taler om problemerne og så skulle de gå væk, nej så let kunne livet ikke være. Men allerede efter den første halve time hvor vi havde siddet og talt sammen mens Waltraud havde banket let på min hånde, og visse steder i hovedet, samt masseret på et punkt nært kravebenet, må jeg indrømme at noget skete, nogle at de ting som før kørte rundt i mit hovedet forsvandt og jeg kunne ikke frembringe billederne igen.
Jeg gik glad hjem efter ca. 1 ½ time med nogle øvelser jeg skulle fortage til næste time. For hver gang jeg var til behandling, det var kun 4 gange af ca. en time, syntes jeg det hele blev lettere og jeg så på mange ting på en helt ny måde, som gjorde at jeg fik det meget bedre.

Nu har jeg været hos Waltraud 4 gange og jeg skal på ferie, nu kommer den virkelige udfordring kan jeg klare det uden at få problemer. Jeg glæder mig til min ferie og dette er allerede et stort fremskridt.

Jeg er nu kommet hjem fra ferie og det var en oplevelse af de bedre. Desværre var der lidt hvor jeg blev nervøs for at angsten skulle komme igen, men så havde jeg nogle metoder jeg kunne bruge og de hjalp. Men jeg er glad for at jeg har flere gange hos Waltraud, nu er jeg overbevist om at resten også nok skal gå væk.

Jeg er overbevist om at min tilværelse igen vil blive som den var før den dumme dag for nu snart 3 år siden da angsten fik overtag i mit sind

Helle


Angst for at køre bil,

Alt i alt var der harmoni i mit liv. Jeg var dog begyndt at være bange for at køre bil som passagerer, så det blev et større og større problem med at komme rundt.

Så skulle vi på loppemarked. Mest for at se på mennesker, nyde det gode vejr og hinanden. Vi gik rundt blandt boderne og pludselig stødte vi på et lille telt og det eneste jeg så var et stort skilt, hvor der stod “angst”. Jeg sagde til min mand, at jeg blot ville have en brochure og ikke andet. Om aftenen da vi kom hjem så jeg, at det var tankefeltterapi, det handlede om. Jeg faldt over et afsnit i brochuren, som fik mig til at handle:
“Hvis der mangler noget

Mangler du noget i dit liv, så giv dig selv den gave det er, at gøre noget ved det. For det kan du godt, hvis du selv vil. Du er faktisk den eneste, der kan gøre noget ved dit eget liv. Hvis du gør det, viser du ansvarlighed over for dig selv. Du fører selv dit livs dirigentstok, i stedet for at overlade det til andre”.
Hurra! Nu kunne jeg få krammet på min køreangst, for det var jo ikke andet, og så kunne jeg komme videre i mit liv. Så jeg ringede til Waltraud og aftalte, at jeg skulle komme og snakke med hende. Den første gang skulle jeg ikke betale noget, da det blot var en rådgivning og jeg kunne se hende an om der var kemi.

Jeg tog ned til Waltraud og hun var utrolig sød og venlig og mente godt hun kunne hjælpe mig af med mit problem. Jeg fik en ny aftale med hende og gik så i gang med et terapiforløb, som blev noget anderledes end jeg havde forestillet mig. Det var jo mange års angst, der skulle bearbejdes og det kom bag på mig, at min mors alvorlige sygdom i forbindelse med min fødsel har haft så stor indflydelse på min opvækst.

Jeg har nu været igennem et forløb, hvor jeg har foretaget en hovedrengøring. Jeg har forholdt mig til de problemstillinger, der er opstået. Jeg har haft stor glæde af tankefeltterapien. Det har været den form, der har gavnet mig, da der kom “hul” igennem til de episoder, der har naget mig. Noget af det første jeg fik bugt med var min angst for at køre og i dag kører jeg alle steder uden problemer. Men det har også været hårdt, at skulle forholde sig til alle de spøgelser, der er kommet op til overfladen. Jeg har jo været nødt til at forholde mig til dem for at få dem ud af verdenen og det har kostet “blod, sved og tårer”. Jeg har dog på intet tidspunkt ønsket at stoppe, men jeg havde brug for, at det ikke gjorde så ondt. Men her har Waltraud været en fantastisk støtte og jeg er hende dybt taknemmelig for det hun hjulpet mig igennem.

Så nu skilles vores veje du min ældste ven Angsten. Nu er jeg parat til at have ansvaret for mit liv.

Kærlig hilsen
Pitte 52 år