Angst

ANGST genkendes som det, at være bange for noget ukonkret eller ureflekteret altså, at være bange for noget som ikke behøver udgøre en reel trussel. Modsætningsvis forbindes frygt med konkrete trusler, som f.eks. frygt for at blive fyret, hvis arbejdspladsen skal finde besparelser.
Fælles for begge følelser er de kropsreaktioner der følger med.

ANGST findes i mange forskellige former, som også betegnes som fobi. De fleste af os har en eller anden form for fobi, f. eks edderkop fobi. Nu møder vi ikke edderkopper hver dag, og de fleste har lært at leve med denne fobi.
Det forholder sig anderledes f. eks med socialfobi, som kan være yderst invaliderende for mange mennesker. Ofte ender det med, at man holder op med at deltage i sociale arranmenter, melder afbud til sammenkomster, og isolerer sig mere og mere.
Uanset hvilken form for angst du kender, så ved du bare, at det giver vældig ubehagelige følelser og kropsfornemmelser.
Den der har prøvet at have Panikangst ved, at det ubehag der er forbundet ved det, har man bare ikke lyst til at opleve igen. Man forsøger at undgå situationer hvor man tidligere har haft panikanfald, og man får opbygget en undvigeadfærd, som kan være vældig invaliderende.
Angsten for angsten er ligeledes en forringelse af ens livskvalitet af en sådan karakter, at det kan udvikle sig til depression.

Ved behandling af angst, er det min erfaring, at TFT er det bedste redskab til at eliminere angsten. I et terapeutisk forløb kan det suppleres med kognitiv terapi, NLP, og diverse ”hjemmearbejde” for at du får det bedste udbytte.
Depression og angst gå ofte hånd i hånd. Så mit fokus som terapeut vil derfor være, at få afdækket en evt. depression.

Er du i tvivl om hvad der er bedst for dig, så skriv til info@tankefelt.com, eller ring til mig på 2253 0354 og få tid til en gratis og uforpligtende rådgivningsamtale.

Læs klienthistorier om angst