Stress

“Stress kan være godt. Men hvis du slår for store brød op, er det skidt”.

Stress kan genkendes ved både kropslige og mentale reaktioner.    Kropslige reaktioner på stress er typisk når søvnløshed og koncentrationsbesvær bliver til belastning.  Når hovedpine bliver til migræne, eller når indre uro og hjertebanken bliver til angst.

Mentale reaktioner kan være, når vi ikke længere kan huske hvad vi har foretaget os for et minut siden, eller når ellers simple hverdagsagtige gøremål bliver uoverskuelige.

Stress kan forklares med, at ydre påvirkninger aktiverer bestemte hormoner i kroppen. På det ubevidste plan, reagerer vi ved at udvise agtpågivenhed eller, hvis påvirkningen er voldsom, ligefrem angst.

Kortvarig stress kan være positivt. Det gør os mere fokuserede.

Langvarig stress er for det meste negativt. I særligt svære tilfælde kan det føre til depression eller udbrændthed.

Typiske stressfaktore kan være, at man ikke når det man har planlagt. Det kan være på hjemmefronten eller på arbejde. Sidstnævnte kan yderlige fremkalde stress, når vi ingen indflydelse har på vores arbejdssituation, når vi ikke kan overholde en deadline, eller når vi har svært ved at sige fra.
Mange af os kender til, at have gået i “flinkeskole”, og har derfor svært ved at sige fra. Derfor får vi ikke sat de grænser der er rigtige for os, så vi kan undgå at blive stressede.

Den hyppigst anvendte terapiform til stressbehandling hos mig er TFT. I terapiforløbet får du sideløbende et minikursus i TFT. Her lærer du at behandle dig selv, så du i fremtiden, med energi og glæde, kan tackle f.eks. travle perioder.

Er du i tvivl hvad der er bedst for dig, skriv til info@tankefelt.com, eller ring til mig på 2253 0354 og få tid til et gratis og uforpligtende rådgivningssamtale

Læs klienthistorier om stress